onsdag 10 mars 2010

Totalkollaps





Puh! Massor av jobb till våren, efter snösmältningen. Nu finns inte mycket jag kan göra. Kan bara hoppas att alla rosor trots allt har klarat sig. Men vem vet?
Vill aldrig mer ha en sån här tung vinter. Hejdå!

PS Första natten med plusgrader.

26 kommentarer:

  1. Nej, nej vad tråkigt! men VARFÖR har du inte hållt efter snön? Vi (läs maken)har hållt rent växthustaket åt mig, annars hade det nog slutat lika illa!
    Hoppas det inte ser så illa ut när all snö är borta!
    Uppmuntringskramar i massor! /Anette

    SvaraRadera
  2. Oj då! Det där ser inte bra ut. Men jag skulle tro att rosorna klarar sig. /Ruben

    SvaraRadera
  3. Men kära nån ett sådant elände. Jag tror som Ruben rosorna har nog klarat sig fint. Mina har hungriga rådjur käkat upp, de blir en snaggad rabatt av buskrosor i år.

    SvaraRadera
  4. Ajaj, så tråkigt. Men oftast ser sånt där värre ut än vad det är. Vi ska hålla tummarna för dina rosor och för att det går enkelt att laga spaljéerna.

    SvaraRadera
  5. oj ,oj, oj vilken röra! Rosorna har säkert klarat sig men, som du säger, vilket onödigt göra till våren ...
    Kramiz och Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  6. Vintern har varit extrem hos oss och det har inte gått att hålla undan snön, det vet jag, boningshus går trots allt i första hand. Ingen fara för dina rosor, om de inte varit uppbundna, då kan de ha knäckts vid bindningen, ett misstag som jag gjort tidigare. En rejäl beskärning skadar aldrig!

    SvaraRadera
  7. Vad tråkigt, förstår att det känns extra tungt efter alla snörelaterade problem du redan haft, och så detta också. Jag tror som de ovanstående, rosorna har klarat sig, kanske t o m har skyddats under mängderna snö.

    SvaraRadera
  8. Hej Lillebeth!
    Jag tror också att rosorna har klarat sig för kylan iallafall, för snön har ju sådan isolerande och värmande verkan.
    Det är nu när snön smälter undan, och det växlar mellan soliga dagar och kalla nätter, som problemen kan uppstå, iallafall här i Skåne, som har sådant omväxlande klimat.
    Ha det gott så länge!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  9. Oj,oj! Rosorna har kanske fått lite skador, men inte tror jag att du har på något sätt förlorat dem.
    Ja, vintern har varit (och är fortfarande)tung.
    Hos oss har man lovat blötsnö på fredag - känns hur jobbigt som helst trots att jag vet att vårvintern har alltid sina bakslag. Men jag vill inte se nå't vitt mer!/Anja

    SvaraRadera
  10. What a mess! I hope you can save the roses. I just couldn't deal with all the snow. I'm looking forward to seeing what creative way you deal with it.

    Jim

    SvaraRadera
  11. Oj vad tråkigt! Ser ut att vara en del att göra.
    Här har hagtornsbusken/trädet närmast huset fått takras över sig och den viktigaste grenen, den som sträcker sig över grusgången och bildar ett tak...är ett minne blott!! Suck!!

    SvaraRadera
  12. Suck, vilken röra hos dig!
    Jag förstår att det känns tungt idag...

    Men kanske skiner solen hos dig (också) idag och visar sin samarbetsvillighet till att göra det bästa av det hela, ändå... Skickar mina varmaste stå-ut-kramar till dig!!

    SvaraRadera
  13. Oj, oj... inte roligt. Rosorna har nog klarat sig rätt bra men det är inte kul när något går sönder. På vår altan knäcktes en bräda igår av takras :-(

    SvaraRadera
  14. Uff, den snön är inte det minsta kul. Vi borde bosatt oss där dom har lite mindre, sån ca 50 cm kanske. Din underbart fina pergola, hoppas den går an att reparera. Jag tycker våren ofta går till reparationer och bräckta grenar på fruktträd. En liten träst är att i juni är det som regel glömt..till nästa vår..

    SvaraRadera
  15. Åh, så tråkigt. Hoppas, hoppas att rosorna har klarat sig!
    kram!

    SvaraRadera
  16. Vad tråkigt att det har gått så sönder. Naturen skördar sina offer och pergolan var tydligen inte en av de "fittest". Trist, men det går att fixa. Och du som hade slut på projekt och allt...! Jag har inte slut på projekt, jag gör inget annat än jobbar :)

    SvaraRadera
  17. Oh no! I hope your roses are OK.

    SvaraRadera
  18. Hej
    vad att göra ...
    bara vänta å se..
    härligt med pluss.
    Gillar att du har vädret i Rom...
    det är ju där man vill vara ...
    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  19. Åh nej, vad tråkigt:( det är ju så tråkigt när det "skapar merarbete", det finns ju så mycket annat man hellre vill göra. Men jag hoppas och tror att dina rosor klarar sig=))
    Ha det bra i vårsolens sken!
    //Anna

    SvaraRadera
  20. Mycket extrajobb skapar all denna snö, men rosor brukar klara det mesta. Under snön är det ju varm o gott:-)

    SvaraRadera
  21. Tråkigt.
    Men för att se det lite positivt rosorna fick en rejäll beskärning och kommer att växa sig friska stora och starka igen, MB

    SvaraRadera
  22. Oj, det ser hemskt ut! Hoppas rosorna klarar sig och trist med återuppbyggnad, men det ordnar sig säkert!
    Ha en bra dag! /Bea

    SvaraRadera
  23. Rosorna är nog i säkert förvar där under. Fast det är alltid tråkigt när något går sönder.

    SvaraRadera
  24. Massor av merarbete och skadade eller förlorade växter. Det är nog notan efter vintern hos de flesta av oss. Och dessvärre räcker det nog inte med det. Våren är en förrädiskt period, som skördar offer varje år hos mig. Ledsamt men i längden brukar det bli bra ändå, även om det tar lite tid, kräver både pengar och arbete och är surt som bara den. Det är en del av trädgårdslivet, som vi inte kan göra mycket åt. Det är bara att ta nya tag.....
    Kram från en annan drabbad

    SvaraRadera
  25. Ouch!! I am so sorry to see this and hope your roses are OK... I would guess they are. We had some heavy snow like that too and I was worried about my sad shed... it did not fall in thank goodness! Yes you will be busy this spring Lillebeth! Kramar Carol

    SvaraRadera
  26. Hua mig vad trist.
    Här i Skåne har massor av växthus rasat.
    Framförallt odlare.. stackars dem och dig.
    Nej aldrig mer vill vi ha det.
    Hoppas att rosorna klarat sig.

    ha det så bra du kan
    annika

    SvaraRadera