onsdag 3 mars 2010

Månadens bild, mars



För att klara av att presentera månadens bild visar jag först hur motivet, platsen, ser ut under högsommaren. Kanske valde jag ställe med tanke på snön? Nej, inte kan man veta i förväg. Eller? Platsen för Månadens bild går i alla fall att följa med kameran oavsett klimatväxlingar.



För en månad sedan såg det ut så här:



Bara mer snö och skottade uthustak.

Förmodligen blir inte skillnaden så stor till nästa månadsbild heller, kanske till majbilden. Hoppet finns! Ha det så bra!

14 kommentarer:

  1. Håller med, det känns tröstlöst. Men man får väl kämpa med sina mentala bilder och tänka framåt. Och vi kan dessutom slå vad om att du har fantastiska frösådder på gång inomhus!?

    SvaraRadera
  2. Oj, vad jobbigt med så mycket snö. Här är nu nästan all snö borta, men det är fortsatt kallt och ingen riktig vår i sikte.

    SvaraRadera
  3. I would have to move to a warmer climate.

    SvaraRadera
  4. Tänk, om man vore barn på nytt. Vilka snökojor man skulle bygga!!! /Ruben

    SvaraRadera
  5. Du håller på att få en riktigt labyrint! Hopiindianerna lär ha kallat labyrinter symbolen för moder jord. Och i dag, sägs det, används labyrinter för meditation och reflektion.

    Jag förstår, vet att du är såå trött på eländet - jag tror den kommande våren blir din allra bästa!

    SvaraRadera
  6. Ser att du har många fina rosor! Om de trivs i Hälsingland går de nog bra hos oss (zon 3-4) också? Hoppas du kan ge mig några tips. Arbetar på ett inlägg om en bedrövlig rabatt som jag ska omvandla till rosenrabatt, ser fram emot att få några uppslag från erfarna rosodlare.

    SvaraRadera
  7. Det er konstigt å se de store kontrastene mellom årstidene. Syns det er flott å bo her i Norden og ha fire ulike årstider :)
    Leste en litt trist Tasha Tudor-nyhet her forleden: barna hennes krangler om arven, de kunne ikke engang bli enige om hvor asken hennes skulle spres, så de delte den på to... Et av barna hennes uttalte også at han hadde mislikt oppveksten sin og måten de levde på. Og vi som betrakter det hele utenfra ser på det som lutter idyll...

    SvaraRadera
  8. That is so much snow... thank good for pictures from summer. Your summers always look like an eternal spring.

    SvaraRadera
  9. Lovely photos Lillebeth! I have snow tunnels like that or did until this last week with the warmer weather... still there is so much snow ... hard to imagine it all gone in a few weeks! I love the contrasting photos! I am missing you too! Still struggling with this bug! Into the third week! But better each day! Kram Carol

    SvaraRadera
  10. Håll ut! Det blir en vår i år också!

    SvaraRadera
  11. Jeg regner med at Seth, sønnen hennes som bodde med henne, trivdes med oppveksten. Jeg leste om saken på bloggen Content in a cottage, link på bloggen min nedpå siden.

    SvaraRadera
  12. Kan inte låta bli att fascineras av skillnaden på årstiderna, och bästa tiden är på ett sätt nu när vi har allt roligt framför oss.
    Kram Inger

    SvaraRadera
  13. Man kan inte fatta att det är samma plats på dina foton:) Här är oxå mycket snö kvar och ena dagen är temperaturen över nollan och nästa under....i dag är det lite kallare igen -6.
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  14. Bitte i Domsjö har lärt mig att ni har snö när vi har vitsippor.
    Snö är vackert men vitsippor vackrare ;-))
    Men de kommer ju till er också även om det dröjer.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera