onsdag 20 januari 2010

Lite till om Il Giardino di Ninfa

Ninfa, en medeltida ruinstad med en fantastisk och sagolikt underbar omgivning, ligger ca sju mil söder om Rom. Det är för mig den vackraste trädgården på jorden, och härifrån har jag visat bilder förut
Här kommer lite fler att njuta av, tagna i slutet av april förra året:












Ha det så bra! Un forte abbraccio!

13 kommentarer:

  1. Vi när en dröm om att någon gång få komma till Ninfa. Dina bilder gör inte precis längtan mindre! (AJ, det gör ju nästan ont att se detta med snömodd och grå tristess utanför fönstret!)

    SvaraRadera
  2. Sagolikt är ordet, tror jag bestämt. Man förväntar sig en Törnrosa komma släntrande ner från "slottet".

    SvaraRadera
  3. Härligt med lite 'varma' bilder! En god vän var i Ninfa i våras och utifrån vad hon berättat och dina bilder förstår jag att det är vackert.
    Du undrade om boken Nävor som jag skrevom för ett tag sedan. Egentligen tycker jag Storkenaeb av Birgitte Bendtsen är mer innehållsrik.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. What a beautiful and romantic-looking place.

    SvaraRadera
  5. Gida mig, gett detta hade varit min trädgård.. vilken lycka det hade varit! Säg mig, är det här du har hämtat inspiration till ruinen? Flott är det i varjefall med halvt övergrodda gamla murar, hela trädgården är lummig och avkopplande. Inser att jag bara är tvungen att bearbeta min man till att inse att trädgårdar är tvunget att ingå i semesterprogrammen hädan efter, så mycket att se...

    SvaraRadera
  6. You have framed this beautiful place so perfectly Lillebeth! What an eye you have!! Fabulous photography. What an enchanting place. I want to go!!! Right now! I like to think of you there and how the visit must have warmed your heart! I shall come back to these images... especially the first four ... to revisit and inspire!

    SvaraRadera
  7. Ja, så vackert!
    Det är en gammal dröm att få se de italienska trädgårdarna
    Men jag hade absolut velat att, i likhet med dig, få vandra själv. Jag hade nog haft svårt att följa en guidad tur. Det är ju själva känslan av lugn och frid i kombination med allt det vackra som skapar paradiskänslan. Och den har jag svårt att tänka mig infinner sig om man går i grupp.

    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  8. Förstår att du kände dig hemma här, tänker på din ruin. Undrar när jag kommer till Ninfa. 'Mrs Cholmondeley' är en storblommig klematis.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  9. Härligt och den gröna sköna natur, väcker tanken på våren hos oss.
    Ha en bra dag! /Bea

    SvaraRadera
  10. Hoppas att detta svar lyckas. Denna underbara trädgård där man skall vandra i lång klänning med nytvättat hår, utan anteckningsblock, utan kamera men med en god vän vid sin sida. Ljuvliga bilder och ljuvligt föredrag, Tack!

    SvaraRadera
  11. Dit har jag alltid velat åka. Tack för turen!
    Eva

    SvaraRadera
  12. Vilka underbara bilder från Ninfa och Florens du visar. Vilka trädgårdar!Den i Ninfa ser så där lite vild och spännande ut att utforska på sina håll.Det måste vara en fullkomlig njutning att gå omkring där och lyssna till porlande vatten, dra in alla dofter, se de unika och speciella träden och blommorna, och de gamla antika byggnaderna.Tack för att du delar med dig av detta vackra till oss andra.
    Nu önskar jag dig en underbar helg!/Kram Karin

    SvaraRadera
  13. Underbart! Ska till Rom i höst med min bebyggelseantikvarieklass, skulle så gärna vilja ha lite tips om sevärda trädgårdar, om du har möjlighet.
    //Madeleine

    SvaraRadera