lördag 19 juni 2010

Puh!
Pust! Nu är studenten med släktträff över och efterarbetet, det där med städning och matrester och allt annat också förbi. Nu verkar allt som vanligt. Fast inte riktigt: jag har inte längre något skolbarn. "Kandidaten" är flygfärdig och det med bravur. (Stolt mamma;)) Och i trädgården verkar allt vara ungefär som det brukar, trots vinterns härjningar. Ja, utom att alla klätterrosor får börja om från noll och att pergolan mer ser ut som en ruin än ruinen.Har inte klarat av att göra något när klematisarna väller ut sina blommor över halvdöda rosor. Det får vara en stund till.

Men just där hittade jag något märkligt, det som syns överst på blogginlägget. Något alldeles enastående.Det är en hemmafrösådd (inte av mig men av en god vän) svavelpion. Japp! Jag har två. Den ena blev mörkt röd och den andra som ovan. Och jag tycker den är helt underbar. Har hört att om man frösår svavelpioner så blir det alltid något annorlunda och överraskande. Kära bloggare, som jag saknat i allt jäkt, har ni hört detsamma? Nu ska jag njuta av att gå runt och se hur ni har det. Må så gott!

21 kommentarer:

 1. Svavelpioner är vackra, har ingen själv men ge mig ett extra mål tomt så.. Det har varit en strävsam vår, vi bygger kök, men nu ska det väl långsamt lugna ner sig. Ser fram mot dina sommarbilder :)

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken ljuvlig svavelpion! Har försökt fröså pioner, men jag lyckas inte...
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Du låg mycket riktigt på min förteckning av de bloggar som ska hamna på min bloggroll. Så du borde ha synts. Tog bort dig, och lade dit dig igen, och nu syns du - men det står att inlägget är 3 veckor gammalt, fast det är gjort idag! Ibland händer konstiga saker!!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Heisann!

  Takker og neier på kongelig vis for dine hyggelige kommentarer.
  Gratulerer med datterens avslutning!
  Og jeg sår hvert år peoner av mine egne. Har hørt det tar over sju år før frøene spirer. Aner ikke om jeg har fått noen resultater siden plantene står tett, tett og blomstene er jo de samme .... eller kryssing?
  Moro at du vet. ..og at avkommet er så nydelig!
  Ha en kongelig lørdag. Jeg skal på folkemusikkfestival ;:OD)

  SvaraRadera
 5. Hej Lillebeth!

  Så trevligt att du tittar ut igen! Jag får gratulera stolta mamman, så hoppas jag ha det om något år jag också:-)
  Fina svavelpionerna blev!

  Ha det gott! H.

  SvaraRadera
 6. Pioner kan man inte få för många av! Väldigt fina färgtoner på den du visar. Förstår att du drabbats ganska hårt av vinterns härjningar, då är glädjekornen desto viktigare!

  SvaraRadera
 7. Rosorna - de som har klarat sig - får börja om från början även hos mig!

  I och med att din "kandidat" är flygfärdig så börjar en ny fas även i lilla mammas liv. Spännande även om det kan ibland kännas i hjärteroten./Anja

  SvaraRadera
 8. Vansinnigt tjusiga pion!!! Förstår att du njuter av den. Du borde ge den ett namn. Lillebeth's Glorious!? ;-)

  Har också hört det där med svavelpionens "avkomma" - misstänker att det kanske handlar om fri pollinering - man vet aldrig var humlan var innan den landade på svavelpionen.

  SvaraRadera
 9. Ja, vet du, nu har jag charmats av pioner på både den ena och andra platsen. Jag får allt planera in ett par här också. Allt gott! Nu ska jag packa.

  SvaraRadera
 10. Ja, ibland suger bara de praktiska förberedelserna och alla det man bör hinna med när det stundar till fest.
  Men, det är ju övergående :)
  Njuter av den underbara färg på din Svavelpion och vilken lycka att upptäcka den :)
  Det är faktum hos mig med, att en klängros och flera buskrosor ( men det kommer nytt från roten) en mängd perenner har frusit bort i vinter, så trist!
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 11. Vad kul att du fått en utav din vän, då är den ju ännu mer värld för dig//Britt

  SvaraRadera
 12. Hej.
  Jag förstår att du känner att lugnet lagt sig sen allt är bortgjort. Mycket att tänka på.
  Svavelpionen är min högsta önskan. Jag köpte en planta på Tradera och blev helt enkelt lurad av säljaren 400 kr bortkastad. Jag fick en kluven rotbit på ca 5 cm. utan rötter. Den dog naturligtvis bort. f.n.
  Att den blir den färgen vissste jag inte den jag skulle ha var blekgul.
  Här har vi fått klippa ner alla klätterrosor ochså de ser ut som små buskar men de lever och skjuter nya skott men någon blommning tror jag inte det blir i år.

  Ha det gott
  kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 13. Vacker pion!
  Fester är roligt men visst tar de både tid och kraft, i alla fall nu för tiden.
  Att få vara en stolt mamma är bland det bästa som finns :-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 14. Grattis till duktig student och flott svavelpion!Min återstående och yngste flög ut förra året (barn, inte pion)och det blev så tyst i huset.
  Jo, även mina klätterrosor har blivit hårt åtgångna. Två New Dawn har till och med oåterkalleligen avlidit.
  Men buskrosorna har massor av knoppar, för att inte tala om den överlevande Flammentanzrosen.

  SvaraRadera
 15. Vet inget om svavelpioner förutom att de är vackra. Förstår din känsla när sonen flyttar hemifrån, vår yngste gav sig iväg för två år sen och jag saknar honom ännu, mycket mer än jag saknat de äldre barnen. Samtidigt är det helt rätt och väldigt skönt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 16. Tack för titten! Du har saknats! Gott att höra att allt är överstökat. Så då har du kanske lite mera tid till trädgården?
  Önskar en glad och trevlig Midsommar!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 17. Cara Lillebeth,

  Jag har saknat Dina inlagg. Forstar att Du haft fullt upp. Dags att sitta ned nu i pergolan, ruinen, vaxthuset. Bara att njuta! Trevlig midsommar! Sjalv aker jag upp i bergen for att undvika varmen och mota ett blommande Grande Piano. Darefter Stockholm. Bacione, Ingrid i Umbrien

  SvaraRadera
 18. Måste kännas märkligt med inga skolbarn längre, men grattis!
  Har också en frösådd svavelpion, men märkligt nog har den blivit gulare och gulare med åren, började som din rosa, så kanske din också kommer att ändra färg lite eftersom?
  glad midsommar!

  SvaraRadera
 19. Vilken fin pion, hoppas du har tid att njuta riktigt nu. Kanske hinner läsa en bok eller bara njuta av det fina i trädgården. Ha en riktigt fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 20. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

  SvaraRadera