lördag 10 april 2010

Alltid något...




Inte mycket att skryta med om jag jämför med söderöver. Men det är i alla fall de allra första krokusknopparna hos mig. Resten ligger under stora lass med snö från takskottningen. Så framöver...till midsommar...


Här nedan är ändå beviset för att något händer från vecka till vecka. (Jag behöver tydligen sånt för att riktigt orka med den här långsamma snösmältningen.)
Så här ser det ut idag:



Och så här såg det ut för en vecka sedan:



Vackert är det inte ute, inte här, inte just nu, men vår är det definitivt. Och det sköna finns i alla förväntningar.

Ha det gott!

21 kommentarer:

  1. Ja nog är Sverige långt. Här syns inga rabatter ännu eller något livstecken på grönt. Men nu smälter det fort. Där det har varit skottat för gångar där har det fläckvis kommit fram barmark och vatten så nog töar det alltid.
    Jag gruvar nästan till Måndag för jag har dagbarn på dagarna och barn älskar ju vatten.

    Ha en fin fortsättning på helgen, här är det lite gluggar i molntäcket idag så bevisligen finns det en sol.
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  2. Du, snön försvinner fortare än man tror! Jag hade samma känslor som du för några veckor sedan, men nu är nästan all snö borta. Otroligt!
    Fortsatt trevlig helg!
    /Ruben

    SvaraRadera
  3. Å, nu går det jättefort! Vi har också snöhögar kvar i trädgården, men nu blommar i alla fall krokus och våriris. Och det gjorde det inte för en vecka sen. Håll ut, håll ut!

    SvaraRadera
  4. Det är faktiskt enormt stor skillnad på dina två bilder, och nu kommer det gå ännu fortare! Hos oss har det hänt otroligt mycket på en vecka, och nu finns det saker att upptäcka i rabatterna, men det är alldeles för blött och kladdigt för att man ska kunna göra särskilt mycket jobb. Så det är väl bara att erkänna att man känner sig lite lurad på några vårveckor. Men det värsta ÄR över - det bästa stundar. Sådeså.

    SvaraRadera
  5. De första krokusarna är ALLTID något att skryta med!!!!
    Växthusmadam

    SvaraRadera
  6. Hallå Lillebeth! Här på Värmdö ser det likadant ut som hos dig i Hälsningland! Skönjer också några krokusar vid snökanten i pionrabatten idag - visst är det något särskilt med de allra första.

    SvaraRadera
  7. Hos mig ser det ut som hos dig för en vecka sen. Men så fint det blev i eftermiddag, underbart, nu kan det bara bli bättre. Jag är inte heller på Trädgårdsmässan men Rosensällskapet är där. Hinner inte vara med på allt, eller hur.
    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  8. Man får glädjas åt det lilla... Vi har lika bedrövligt med snö här hos oss.

    SvaraRadera
  9. Tänk, så fantastiskt långt Sverige är! När krokusarna nästan börjar blomma över på ett ställe - börjar de först visa sig på det andra!/Anja

    SvaraRadera
  10. Cara Lillebeth,

    Visst ar det ljuvligt ... med de forsta tecknen pa nytt liv. Rakna till tio... Snon smalter fort skall Du se. Snart sitter Du i Din ruin och har glomt vinterns vedermodor. Bacione, Ingrid i Umbrien

    SvaraRadera
  11. Känner igen det där alltför väl...andra bloggar visar vår och växtlighet medans man själv tjuter av glädje över en ynka snödroppe som kämpat emot snön. Men snart blir det vår för oss också.

    SvaraRadera
  12. Stämmer in med övriga; håll ut Lillebeth, snart är det fullständig barmark, och du kan sparka av dig skorna, knipa grässtråna mellan tårna....

    SvaraRadera
  13. Snart så är snön som bort trollad hos dig oxå ska du se. Här i sthlm har det gått väldigt fort och i dag har jag njutit av lite trädgårdsarbete :)
    Tjing
    Monica

    SvaraRadera
  14. Man får gläds över det lilla ibland, det gör jag med, men nu kommer våren med rasande fart och snart kan vi njuta :)
    Ha en fin dag! / Bea

    SvaraRadera
  15. Det går framåt och visst är vårt land avlångt. Dina krokusar är på gång och mina har vissnat. Men det här med vårtecken är ju fantastiskt, vi får uppleva saker och ting flera gånger. Kram Merja

    SvaraRadera
  16. Vilken skillnad ändå!
    Men det är verkligen ett avlångt land vi lever i. Här gick det så fort för våren att komma på slutet. Men snösmältningen gick ovanligt lugnt och sansat tillväga.
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  17. Ja det verkar ju i alla fall gå framåt med snösmältningen!!
    Är det Lord Bute du tänker på? Den mörka pelargonian.
    Ha det bra.
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  18. Så kul att se hur snön försvinner.
    Det var lite snö i Stockholm.
    Här hemma blommar allt på en gång känns det som.
    tom nunneörten blommar för fullt.
    Tack för din roliga och söta kommentar.
    Visst känner man varandra bara för att bloggar..
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  19. Oj, vad dystert... Hoppas det går fort nu för er. I södern är det riktig vår nu, och det är så mycket som ska göras att jag inte hinner blogga. Men kanske kan man lyckas inom kort. :-)

    SvaraRadera
  20. Oh Lillebeth! It is wonderful to see your snow melting ... although it is very beautiful there as it is ... great to see your sprouting crocuses!! Spring expectations are enlivening!! I am sure you have more earth showing by now. I have missed you! Kram Carol

    SvaraRadera
  21. Var glad att du har alla härliga krokusblommor kvar. Här har de redan blommat över. Tusan att det skall gå så fort.
    Trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera