lördag 31 januari 2009

En stor besvikelse



Jag kröp förväntansfullt upp i soffan med ett gott glas vin. Klockan var 21.30, fredagkväll. Äntligen! Som jag hade längtat. Ett nytt RIKTIGT trädgårdsprogram. Inte de där evinnerliga design/totalmakeoverprogrammen. Och lika stor som längtan var blev besvikelsen: Det jag fick se var ytterligare ett tävlingsprogram. Inte mycket till trädgård. Bara ett nötande av: skulle de lyckas komma med i den gula guiden. Jag vill få uppleva trädgård, vandra i trädgård, drömma, inspireras och för en stund befinna mig i allt det vackra som någon kunnig guidar runt i. Nej, ett skitprogram var det. Och fortsätter det på samma sätt blir jag än mer sorgsen och arg. Var är alla goda Trädgårdspsrogram? Det gick en dansk serie (på en vansinnig tid, jag tror det var fredagsfm, som jag såg några gånger). Det var trädgård på riktigt. Kunnig guidad tur med växtnamn och vackra bilder. Nej, fy så besviken jag är. Det var som att bli lurad på en god middag. Jag är hungrig!
Och inte är det bättre med vädret heller. Det skulle bli sol, men ack! Igår tittade den faktiskt fram en stund.



Nu ska jag så en sorts hänglobelia jag upptäckte förra året (annars är jag inte så förtjust i just Lobelia): "Cascade Rainbow". Långa slingrande rankor i flera blå nyanser, vinrött och vitt. Och jag ska diska krukor och omskola mina småpenséer. Då återvänderglädjen över det växande.
Ha en fin lördag!

fredag 30 januari 2009

Blommande fredag



Den underbara kanadarosen Morden Blush får bli mitt första bidrag till "Blommande fredag". Fler bidrag genom Monikas härliga Här&Nu. Ska försöka förstå mig på "Mr Linky" som länkar till fler, men det lär ta ett tag;).
Min älsklingsnäva Geranium asphodeloides (vet inget svenskt namn) är en riktig goding som gärna flätar sig in i andra växter och trivs jättebra tillsammans med rosor.
Ha en skön fredag!

torsdag 29 januari 2009

Ständigt detsamma


Varför är det alltid samma/likadant? Varför vit snö? Varför inte grön snö? Det vore väl inte så dumt. Och varför glömmer jag (det är ju bara ett halvår sedan sist) hur man ska överföra nya bilder till datorn från mobilen? Jag gick ut, pulsade i halvmetern VIT snö för att ta några fina bilder till idag. Men sen...de kommer inte ens in i datorn. Måste få hjälp, så kanske till kvällen.
Idag ska jag i alla fall så mina vita Flitiga Lisor, "Candy White" och så ska jag prova Rosenlisor "Bellizzy Color Balls". Ska bli små rosenlika blommor i olika nyanser. Och minipenséerna har kommit en bit på väg i sålådan (har förstås en oöverförbar bild på det också); Viola Tricolor, blå och typ faluröda från egna fröer. Bilden nedan och ovan är från förra året. De finingarna blommar från mars till jul om vädret inte är alltför kallt. Kan man tänka sig något mer tacksamt att så?
Ständigt lika trogna.

onsdag 28 januari 2009

En liten tröst


Den underbara Lunddockan väntar under snötäcket

måndag 26 januari 2009

Långt till våren


Mycket snö att smälta och lång är tiden tills solen värmer. Lägg till ca 40 cm ytterligare snö så blir bilden sann.